Dirigent SJO

Lisette Holster-Harms

Lisette Holster-Harms

Lisette Holster-Harms is geboren op 16 oktober 1985 in Maassluis. Al op heel jonge leeftijd was duidelijk dat muziek maken haar passie was en dat is altijd zo gebleven.

Op 7-jarige leeftijd begonnen haar muzieklessen bij voormalig klarinettist van de Marinierskapel, Ben van der Burg. Haar talent ontwikkelde zich snel en op 11-jarige leeftijd werd zij aangenomen op de vooropleiding van het Conservatorium te Rotterdam. Haar docent werd Jan Jansen, Es-klarinettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Tijdens haar studie heeft Lisette diverse Masterclasses gevolgd bij o.a. Karl Leister, Walter Boeijkens en Jose Luis Estelles.

Zowel haar Bachelor- als Masterexamen werd Cum Laude afgesloten.

Al tijdens haar opleiding werd Lisette remplacant bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Naast Bes en A klarinet speelt ze daar ook Es klarinet. Geweldige concerten heeft ze er mogen beleven in binnen- en buitenland onder leiding van oa Yannick Nezet Sequin, Sir Simon Rattle, Peter Eotvos, Valery Gerviev en natuurlijk Lahav Shani, die nu chef dirigent is van het RPhO. Een hoogtepunt was wel in 2018, de 3e Symfonie van Mahler uitgevoerd tijdens de tournee door Taiwan. Later stond ook (net als in 2009) de 2e Symfonie van Mahler op de planning maar door Corona vindt dat nu pas plaats in mei 2023.

Tijdens en na haar opleiding heeft Lisette workshops, blokfluit- en klarinetlessen gegeven. Daarnaast heeft zij diverse Jeugdorkesten gedirigeerd. Orkesten die vanuit het niets werden opgebouwd tot mooie orkesten met een hoog niveau. Haar orkesten behaalden diverse 1e prijzen op Jeugdfestival Sastival, Jeugdfestival Schoonhoven en Jeugdfestival ToBe.

Bij het Jeugdfestival in Schoonhoven werd zelfs een historische score van 96 punten behaald waarbij juryleden Lisette in het bijzonder roemden om haar programmakeuze en haar vermogen om daarin alles uit haar orkest te halen.

================================================================================

Lisette vindt de invloed die muziek op mensen heeft heel belangrijk. Muziek maakt slim, het verbindt mensen en geeft zelfvertrouwen. Zeker voor kinderen is het heel belangrijk om met muziek op te groeien en zich te ontwikkelen. Er zijn voldoende studies gepubliceerd die dit ondersteunen. Helaas zijn in het onderwijs muzieklessen wegbezuinigd, een hele slechte ontwikkeling.

Daarom is Lisette nu haar eigen Spotlight Muziekschool begonnen. Blokfluitlessen worden reeds gegeven op basisscholen. Kinderen die muzieklessen willen volgen op een eigen gekozen instrument kunnen zeer snel al gezamenlijk spelen in het Spotlight Start Orkest