Onze docenten

Nog niet compleet maar in de komende periode zullen we deze pagina vullen met gegevens over onze enthousiaste en gekwalificeerde docenten.

Famke van Daalen

Famke van Daalen (1987) begon als 8-jarig meisje met dwarsfluitspelen. Geïnspireerd door haar docenten Marjolein Kempen en Arno Krijger besloot zij jazz te gaan studeren aan het conservatorium van Rotterdam. Met veel plezier volgde zij daar haar opleiding en kreeg zij les van onder andere Bart Platteau, Simon Rigter, Jo Haegen en Friederike Darius.
Al op het conservatorium ontdekte Famke dat lesgeven ook een van haar passies is en haalde zij naast haar Bachelor of Music ook haar lesbevoegdheid. Na haar afstuderen verdiepte zij zich in muziekeducatie en begon zij haar eigen lespraktijk.

Naast het geven van dwarsfluitles gaf Famke ook muziekworkshops in het (bijzonder) onderwijs namens Stichting Papageno. In 2015 behaalde Famke haar Bachelor of Education in Leiden (Vrije School Pabo). Sinds 2017 is zij actief betrokken bij Leerorkest Drechtsteden. Daar is zij medeontwikkelaar van de 4- jarige leerlijn, geeft ze les als docent en coördineert zij de Leerorkestlessen op de scholen. In 2021 maakte haar lespraktijk een doorstart bij MOC Dubbelsteyn en verzorgt ze ook de dwarsfluitlessen voor Spotlight Muziekschool!
Famke vindt het heel belangrijk dat kinderen en volwassenen plezier beleven aan het dwarsfluiten en zich van daaruit ontwikkelen: “Ik prikkel de leerling graag op verschillende muzikale vlakken zodat de leerling op een speelse manier kan groeien. Of iemand nu jong, oud, beginner of gevorderd is, het is een uitdaging om voor ieder individu een juiste aanpak te vinden. Klassiek, jazz, pop, balkan: iedere stijl is mogelijk. Muziekles op maat!”

Daphne Wesseling

Lisette Holster-Harms

Lisette Holster-Harms is geboren op 16 oktober 1985 in Maassluis. Al op heel jonge leeftijd was duidelijk dat muziek maken haar passie was en dat is altijd zo gebleven. Op 7-jarige leeftijd begonnen haar muzieklessen bij voormalig klarinettist van de Marinierskapel, Ben van der Burg. Haar talent ontwikkelde zich snel en op 11-jarige leeftijd werd zij aangenomen op de vooropleiding van het Conservatorium te Rotterdam. Haar docent werd Jan Jansen, Es-klarinettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Tijdens haar studie heeft Lisette diverse Masterclasses gevolgd bij o.a. Karl Leister, Walter Boeijkens en Jose Luis Estelles. Zowel haar Bachelor- als Masterexamen werd Cum Laude afgesloten.
Al tijdens haar opleiding werd Lisette remplacant bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Naast Bes en A klarinet speelt ze daar ook Es klarinet.

Tijdens en na haar opleiding heeft Lisette workshops, blokfluit- en klarinetlessen gegeven. Daarnaast heeft zij diverse Jeugdorkesten gedirigeerd. Orkesten die vanuit het niets werden opgebouwd tot mooie orkesten met een hoog niveau. Haar orkesten behaalden diverse 1e prijzen op Jeugdfestival Sastival, Jeugdfestival Schoonhoven en Jeugdfestival ToBe. Bij het Jeugdfestival in Schoonhoven werd zelfs een historische score van 96 punten behaald waarbij juryleden Lisette in het bijzonder roemden om haar programmakeuze en haar vermogen om daarin alles uit haar orkest te halen.

Hans Tims

Hans Tims is onze slagwerk docent en hij kan je prima op weg helpen om in de toekomst ‘een animal’ op slagwerkgebied te worden!
Te starten bij de echte basis, met de oefenpad om zo vooral eerst de ritmiek je eigen te maken. En je omgeving heeft er dan ook (nog) niet zo’n ‘last’ van.
Hans geeft voor Spotlight Muziekschool zijn lessen aan het Sweelinckplein in Dordrecht, waar zijn winkel Tims Toms Percussion Products is gevestigd.
Hans begon bij een drumband en heeft daarna ervaring opgedaan bij de Harmonie, Big Band, Dansorkest, Schoolband, Drum& Buglecorps en Coverband.
Hans heeft ook muziek geschreven en les gegeven bij Jong Jubal in Dordrecht.