Kinderconcerten 07-10-2023

Dit najaar gaan Spotlight Orchestra en Spotlight muziekschool Dordrecht niet ontdoen van de ratten. Dat hebben ze eerder dit jaar al grondig gedaan met twee prachtige kinderconcerten ’De rattenvanger van Dordrecht’ in de Kunstmin. Naast de ratten heeft Dordrecht ook een CO2 probleem. Welke stad niet? Te veel CO2 en te weinig bossen om dat te compenseren. Daar gaan Spotlight Orchestra en Spotlight muziekschool iets aan doen. Zij planten een bos vol muziek!
Op 7 oktober vinden twee kinderconcerten plaats rondom dit thema. Het wordt een muzikale en literaire wereldpremière. De concerten zijn namelijk gebaseerd op het boek ‘Een bos vol muziek’ van Suzan Overmeer dat in première gaat. Zij werkt sinds 2008 in en rondom het gebied van muziekeducatie voor kinderen. Suzan werkt op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, bedenkt jazzprojecten voor kinderen en schrijft muzieklessen en liedjes. Suzan heeft sinds 2015 vier prentenboeken geschreven en gepubliceerd.

Het concert vindt ook nog eens plaats in de Kinderboekenweek. De muzikale leiding is in handen van Jan Gerrit Adema die voor deze kinderconcerten en op basis van het boek van Suzan een speciaal werk voor verteller en orkest heeft gecomponeerd. Ook dat wordt dus een wereldpremière. De verteller zal worden ingevuld door Theresia van Kranendonk en zij zal ook enkele werken zingen onder begeleiding van het orkest. Er valt dus weer veel te ontdekken, voor het eerst te beluisteren en te genieten bij Spotlight Orchestra!
De concerten vinden plaats om 11:30 uur 14:00 uur.